Hovězí guláš

26. 08. 2011 22:43

Hovězí přední bez kosti 600g, 2 lžíce sádla, 2 cibule, mletá paprika 15g, sůl 10g, rajčatový protlak 20g, mletý pepř 1g, kmín 1g, voda na podlití 0,5l, hladká mouka 25g, 2 stroužky česneku, majoránka 1g

Hovězí maso nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Potom přidáme připravené maso a za stálého míchání ho osmahneme. Poté přidáme papriku, sůl, pepř kmín a opět osmahneme. Přidáme protlak, lehce podlijeme vodou za občasného míchání dusíme. Až se šťáva vydusí na tuk, poprášíme vše moukou, zasmažíme ji a podlijeme vodou. Poté přidáme utřený česnek a majoránku a dále dusíme. Měkké maso z omáčky vyjmeme a omáčku na něj přecedíme. Podle chuti hotový guláš dále okořeníme.